·

DOK Roosendaal

Dutch Open Kartchallenge 2017

Mika en Senna gingen de strijd aan met andere karters dit weekend. Er waren een aantal onbekende bij en wisten niet of het moeilijk zou worden. Al in de eerste races werd al duidelijk dat de onbekende karters zeer sterk zijn en dat ze aan de bak moesten.  We nemen je mee naar een spannend weekend waar vele emoties vloeide.

Omdat er 28 kinderen meededen, werden ze onderverdeeld in 3 poules per race. Voor elke race wordt er one lap kwalification gereden, deze bepaald de plaats waar je de race start. Er worden totaal 5 races gereden, daarna worden door de resultaten die per race worden gehaald de kids in de finale onderverdeeld in Finale Poule A, B en C. Deze bepaald de eindstand in het algemeen klassement.

Race verslag Zaterdag 3 juni

RACE 1

Senna mocht haar eerste race rijden ze kwalificeerde als 9de.  Een lastige poule met veel snelle rijders. Helaas lukte het niet om p9 vast te houden en werd 10de met voor haar een snelle tijd 45.814.

Mika mocht zijn eerste race rijden en kwalificeerde zich op P4. In deze poule rijden veel onbekenden rijders en de hoop op podiumplek is in zicht. Echter in de race kwam al gauw zichtbaar dat deze rijders niet de minste waren. Mika moest aan de bak. Zijn teamgenoot Robbin was te snel voor hem. Hij wist zijn P4 te behouden met de emoties liepen hoog op, want hij wist dat hij in deze poule podiumplek mogelijk was en dat de aankomende poules heel zwaar zullen zijn. Wel noteerde Mika de snelste tijd van de groep 43.224

RACE 2

Mika heeft zich weer herpakt en ging er weer volop tegen aan, in deze poule zitten heel veel snelle jongens. Kwalificatie was weer super en pakte weer P4.  In de race kon hij deze plek helaas niet vasthouden en eindigde op P5 met een prachtige snelle tijd van 43.193.

Senna mocht deze race met haar grote kartvriendin rijden, heerlijk dan kunnen de meiden met elkaar strijden.  Ook hier waren de jongens te sterk voor de meiden. Senna kwalificeerde zich op P9.  Maar in de race besloot ze te snel te pitten, waardoor ze in het midden van de race allemaal blauwe vlaggen kreeg en dus P10 behaalde. Haar snelste tijd 45.316 een verbetering van race 1.

RACE 3

Mika mocht weer racen en man deze poule zit vol met 7 podiumkanshebbers dit word een zware poule. Weer kwalificeerde hij zich als vierde. In deze poule heb je het zwaar en moeten vechten. Helaas in deze race wordt Mika er keihard uitgebeukt door een andere karter. Gelukkig krijgt deze oranje, maar het kwaad is al geschied podium plek zit er niet meer in dat weet Mika.

Hij krijgt zijn plekje terug en opnieuw beginnen om niet al te laag te eindigen racet hij of zijn leven er af hangt. Hij heeft alles gegeven deze race en komt emotioneel uit zijn kart. Verslagen en pijn. Met 43.315 als snelste tijd voor hem deze race kan hij terug kijken op een goede prestatie. Hij is voor  vandaag klaar met rijden.

Senna heeft een hele zware poule en moet zich neerleggen met een kwalificatie van P10 waar ze in de race ook op eindigd. Het is een zware technische baan voor haar. Ze kart nog maar ¾ jaar, maar de ideale lijn weet ze nog niet te vinden en de andere snelle kids passeren haar snel. Ze gaat goed aan de kant voor hen, maar echt strijden voor haar zit er nu nog niet.  Haar snelste tijd 45.283, tot nu toe zit daar elke wedstrijd een verbetering in.

Race verslag Zondag 4 juni

RACE 4

Mika mag vroeg aan de bak, zij rijden de eerste wedstrijd van deze dag. En ook deze wordt pittig, zeer goede rijders die mee kunnen strijden voorin. Met goede moed gaat hij de strijd aan en kwalificeert weer 4de.  Al gauw zien we dat hij strijdlustig is en gaat de strijd aan en weet tussen deze snelle karters P5 te behalen.

Senna mag het weer gaan proberen, het is voor haar echt een leerschool deze DOK. Ze rijden met 8 karters en ze kwalificeert dan ook op P8 en eindig ook hier de race mee. Strijden ging helaas niet in de achterhoede. Ze haalde een snelle tijd voor haar 45.209

RACE 5

De laatste race voor Mika is dan ook gelijk de zwaarste van allemaal. En ook nu kwalificeerde hij zich als vierde over constantheid gesproken. Mika heeft niet opgegeven en strijd voorin mss dat podium gaat lukken. Maar helaas haalde hij een karter in en die inhaal ging fout, waardoor Mika een oranje vlag kreeg en de karter zijn plek terug moest geven. Dit koste natuurlijk veel tijd, waardoor P7 hoogst haalbare was. Met een snelle tijd voor Mika 43.398.

In het algemeen klassement staat Mika op P14 en start zijn finale in de B poule op P4. Senna staat 28ste en start in Poule c.

Senna kent weer voor haar weer een snelle poule kwalificeerde zich als 10de en eindigde hierop ook.  Voor haar was nu proberen de ideale lijn te vinden voor haar finale en hield zich niet bezig met de strijders voor zich en besloot om snel te gaan pitten. Hiermee scoorde ze een 44.888 weer een nieuwe PR.

Finale

Senna reed de finale in de C poule samen met haar kartvriendin. Eindelijk kunnen de meiden samen strijden achterin, want tja helaas de mannen zijn te snel. Senna kwalificeerde zich als 9de. We kregen een mooi strijd tussen de dames, heerlijk om naar te kijken.

Haar kartvriendin rijdt voor haar en Senna wilde haar vriendin inhalen, dit was echter een foutieve inhaalactie waar Senna oranje voor kreeg en de plek terug moest geven. En opnieuw ging de strijd door.  Haar vriendin maakte de eerste pitstop, waarop Senna besloot 2 rondjes erna naar binnen te komen en bij de pituitgang kon Senna haar inhalen. Waarop er weer een nieuwe strijd volgde P8 te behouden en man dat was spannend. Senna eindigt op P8 eindelijk een keer niet laatste worden, ze heeft het super gedaan. Senna sluit het DOK af met een nieuwe PR 44.773.

Mika rijd de finale in de B poule, podiumplaats is mogelijk het is nu of nooit. Ook nu start hij waar vanaf P4. Nu komt het erop aan om een strategische pitstop te maken. Degene voor hem pit in rondje 3, waarop wij besloten Mika in rondje 6 te laten pitten.  Zodat hij in die 3 rondjes een gaatje kon trekken om dan voor diegene uit te komen met de pitstop. En ja dat lukt OMG en toen werden het 14 zware laps om diegene achter hem te houden. Mika heeft gereden of zijn leven er vanaf hing. Hij moet en zal op het podium komen welke positie dat zou worden maakte hem niet uit als ie er maar op staat. Het leek er heel eventjes op dat P2 mogelijk was maar helaas diegene kwam uit de pitstraat voor Mika terecht dan proberen P3 vast te houden en gas te geven. Iedereen stond Mika aan te moedigen wij staan in de laatste rondes met betraande ogen gaat het dan gebeuren er moest nml nog 1 iemand pitten en waar komt diegene terecht ervoor of er na. Deze besloot in rondje 19 naar binnen te gaan de spanning is te snijden en en en JA hij komt achter Mika en nog steeds dat die ene karter die vanaf rondje 6 op zijn staart zit. OMG nu nog 1 rondje volhouden Mika kom op je kan het…. En ja daar komt de finish lijn en JJAAAAAAAAA MIKA HEEFT HEM POSITIE 3 IN DE FINALE – PODIUMPLAATS. Een prachtige snelle tijd van 43.302 in deze groep.

We barsten in tranen uit, super trots op onze manneke, super constant gereden dit weekend elke wedstrijd op P4 gekwalificeerd en nu eindelijk podium gereden. Meer dan  dik verdiend je staat samen met je kartvriend op het podium. Supertrots ook jij gaat met een prachtige beker naar huis.