Mika

Mika is op 8½ jarige leeftijd begonnen met indoor karting bij KCR te Roosendaal. Ook heeft Mika in 2017 een half jaar les gehad bij KCL Lelystad. In 2017 is hij zich verder gaan oriënteren om op andere kartbanen zowel indoor als outdoor wedstrijden te (gaan) rijden Dit zal in 2018 verder voortgezet gaan worden.

 

Op de pagina race uitslagen kunt u zien hoe hij gegroeid is in de race uitslagen. Dat hij steeds meer durft en laat zien dat ook hij het beste uit zich zelf kan halen resulteerde in een mooie laatste wedstrijd van het KCR Kids Cup Kampioenschap 2017 daar mocht hij eindelijk het podium betreden met P3. Een goede opsteker voor het harde werken in 2017.

 

Mika heeft in 2018 een geweldig seizoen, behaald in verschillende competities het podium. Hij wordt tweede in het KCR Kids Kampioenschap en bij het NKH Kids wordt hij Rookie Kampioen en algemeen pakt hij de zesde plek in de ranglijst! Met 17 podiumbekers en 2 Kampioenschap bekers sluit hij mooi 2018 af.

 

 

Mika heeft in 2019 zelf op het Circuit van Zandvoort gereden in een McLaren en een Porsche. Dit smaakt naar meer en wil verder dan alleen karten. Namelijk de autosport in, over 3 jaar zou Mika op kunnen voor zijn racelicentie. 

In 2019 is Mika ingestapt bij X-Pect Motorsport team, hier leert hij de ins en outs van het outdoor karten. De snelheid en de lef is er in het grote deelnemersveld van 35, nu alleen het geduld nog met inhalen.


Senna

Senna is begonnen met karten toen zij 7 jaar werd. Ze is begonnen met indoor karten bij KCR Roosendaal. Naar aanleiding van de Formido Talentenscouting  waar Senna tweede werd, heeft Senna een half jaar les bij KCL Lelystad gehad. 

 

In de laatste seizoen van de KCR Kids Kart Cup heeft Senna veel pech gekend. Ze heeft een aantal wedstrijden lekker vooraan gereden, maar dan werd ze helaas door een verkeerde inhaalactie van achteren telkens het dupe. Waardoor haar raceresultaten gelijk bleven als in seizoen 1. Echter heeft ze 1x het podium mogen betreden met een P3 in haar groep.

 

 

In 2018 heeft Senna aangegeven helemaal te willen stoppen met karten en focust zich op haar nieuwe sport turnen.


John

John reed voordat er kinderen in het spel waren al meerdere kartwedstrijden binnen zijn werkgeverscompetitie. Toen Mika gestart was met karten begon het bij hem weer te kriebelen. Halverwege 2015 heeft hij het karten ook weer opgepakt, diverse wedstrijden meegereden bij KCR Koppelraces, DOK, HWC BMC en het IEKC te Middelburg. Momenteel rijd hij bij KCR de Heavy Weight competitie. De bedoeling is om in 2019 outdoor te gaan rijden.

 

 

John verzorgt bij de outdoor training het onderhoud van de kart. En probeert bij het X-Pect Motorsport team te helpen daar waar nodig is tijdens trainingen en wedstrijden.


Judith

Ik ben Judith, de moeder van Senna en Mika. Ook een grote F1 liefhebber, ik ging als klein meisje mee naar de Marlboro masters in Zandvoort met ons gezin.

 

Helemaal blij toen ik John leerde kennen  die ook een grote F1 liefhebber is. Logische wijs was het dan ook om onze kinderen naar Formule 1 coureurs te noemen. Sinds de kinderen zich ook interesseerde voor de liefde van de autosport zijn we op verschillende circuits geweest naar verschillende raceklassen. 

 

De liefde voor het karten begon toen Mika en John hieraan begonnen. Zelf heb ik een aantal malen gereden, maar zelf rijden is niets voor mij.  Daarom verzorg ik de PR van de brand Bison Racing, en zorg ik dat de race uitslagen, blog's en foto's op onze website, Facebook en Instagram pagina verschijnen.  Sinds 2019 verzorgt Judith de foto's voor de gehele X-Pect Motorsport team en schrijft raceverslagen voor het RM Magazine. en het team.