·

NKH Kids race 6 Karting Eefde

RACE 1:

Mika had een hele goede kwalificatie waarmee hij van P3 mag vertrekken. Mika kon goed met de nummer 1 en 2 wegrijden van de groep. Nummer 4 en 5 waren veel met elkaar in het gevecht waardoor Mika even profiteerde van het gaatje. Maar dat duurde niet lang voordat zij in de buurt kwamen van Mika. Een aantal keren word er geprikt maar Mika doet de deur dicht. Op een gegeven moment zit hij naast Mika, echter Mika heeft voordeel in de volgende bocht en weet voor hem de baan op te komen echter nummer 5 wist met Mika mee te gaan en ook zij kwam voor nummer 4 uit. Mika komt als 3de over de finish.

RACE 2:

Mika had een slechte kwalificatie, zijn stoel schoof opeens naar achteren en moet het doen met een P9.

Mooi om te zien dat Mika bij de start binnen om half over het gras 4 andere deelnemers inhaalt. Daarna 1 plekje verliest. Hij kon zijn voorganger goed bijhouden, maar kreeg druk van achteren. Hij zat continue te prikken en uiteindelijk werd hij ingehaald. Toen kreeg hij iemand anders achter zich die een aantal tikjes uitgaf, gelukkig liet Mika zich niet gek maken en bij elk tikje stuurde hij even bij. Mika kwam als 7de over de finish. Het was een zware wedstrijd, Mika heeft zich goed verweerd.

RACE 3:

In de kwalificatie lukt het Mika om P5 te pakken.  Bij de start gelijk degene voor zich ingehaald. Prachtig hoe hij dat elke keer weer doet in die eerste bocht. Mika heeft de hele race op P4 gelegen.

De top 3 was te ver hij pushte elke ronde harder om dichterbij te komen. De achterhoede bleef op afstand en dat gat werd steeds groter.  Voor Mika dus appeltje eitje om als vierde over de finishlijn te komen.

RACE 4:

Gekwalificeerd als P6, heeft een moeilijke start waardoor hij een paar plekken verliest. Een heftige strijd die bijna heel de race duurde met zijn voorganger. Beide wisten niet van opgeven, telkens als Mika naast hem zat word hij diverse keren van de baan geduwd. Tot ergernis van de ouders, want er werden geen waarschuwingen voor gegeven. Uiteindelijk lukte het Mika om hem voor bij te gaan, en je ziet dat Mika veel sneller is met deze kart. Echter heeft deze kat en muisspel te lang geduurd om de andere Rookie voor hem nog in te kunnen halen. En moet Mika het doen met een P6.

En dan is het afwachten wat de race uitslagen met zich mee brengen. Welke plaats is Mika algemeen geworden en is het zeker dat de Rookie beker P1 mee naar huis gaat.

Na een lange pauze worden de bekers uitgepakt en het podium neergezet. Mooie commentaar van de raceleiding gehad:

"Dan komen we bij de kleinste van ons, vind je dat erg als ik dat zeg? Dan komen we nou bij Mika Bison en die heeft een erg goede wedstrijd gereden. Je hebt het niet makkelijk met die dunne armpjes, maar door het harde racen wordt je steeds sterker, sterker en sterker. En in die 4 races werd je eigenlijk steeds beter, je raakte steeds meer gewend aan die karts. En als je dan naar een P3, P7, P4 en een P6 rijdt dan doe je het gewoon heel goed. Op plek 5 Mika Bison".

En bij het Rookie podium: "er blijft er een over en dat is Mika Bison de Rookie winnaar van de dag".