·

NKH Kids 2de ronde in Middelburg

NKH KIDS Middelburg ups & downs

Race 1: Mika was een klein beetje zenuwachtig een nieuwe baan, waar hij 4x heeft getraind hij had er wel heel veel zin in. De karts in Middelburg zijn wat langer en voor kleine kids zoals Mika waren sommige karts erg moeilijk te besturen. In deze kart kon Mika niet goed bij de pedalen vanwege het stoeltje die niet verder naar voren kon. Dus naast de 2 inzetstoelen en 2 schuimpjes moest er nog een kussentje aan de pas komen.

De one lap Kwalificatie resulteerde in een P5.

De top 6 zaten dicht bij elkaar en scheelde een tiende tussen de P5 en P6. In de race zaten P4 tot en met P6 vlakbij bij elkaar, de ene ronde meer dan de andere een soort jojo effect. Dat Mika steeds meer last kreeg dat hij niet goed bij de pedalen kon, zag je zijn tijden achteruit gaan en kon hij in de een na laatste ronde worden ingehaald. Mika eindigde op P6 deze race.

Race 2: Na een teleurstellende race 1, gaat Mika er weer tegen aan. Herpakken en opnieuw een one lap kwalificatie dit resulteerde in een P2.  Een ontzettende goede kwalificatie dit gaf weer een boost.

Mika kon in de eerste fase van de wedstrijd het tempo van P1 aardig volgen en verloor maar vier a vijf tienden per ronde. Tot in de elfde ronde het noodlot toesloeg voor P1 namelijk het achterwiel brak af. Einde race voor P1. Dit was gunstig voor Mika welke nu op de eerste plaats lag. Dit was helaas niet terug te zien aan zijn tijden deze werden langzamer. Desalniettemin kwam Mika als P1 over de Finishlijn. Een goede opsteker voor de volgende race.

Race 3: Mika mocht zich weer opmaken voor de derde race vandaag, altijd spannend hoe deze zal gaan.

Weer een one lap kwalificatie en dit resulteerde in een P4.

Mika had een slechte start en maakte in de eerste bocht een rem fout waardoor hij bijna zijn plekje verloor.

Hij herpakte zich weer in de wedstrijd.  Samen met P5 kon hij wegrijden van de rest. Welke de hele race op zijn bumper heeft gezeten. P5 heeft een aantal keren lopen prikken, maar Mika gooide de deur dicht. Een hele spannende wedstrijd wat eindigde in een P4.  De tussenstand op dit moment is super spannend, Mika staat met 2 andere rijders gezamenlijk op de tweede plaats in de dagklassement. Er viel veel te winnen, maar ook veel te verliezen.

Race 4: Mika had de slechtste kwalificatie van de dag en eindigde op P7. Was dit de voorbode voor de race die gaat komen? In de opwarmronde achter de pace kart stopte de kart (P6) door een technische defect. Mika zat achter diegene vast en kon er niet omheen rijden waardoor het hele veld langs hem ging en hij dus als laatste aan zijn race kon beginnen. Met op dat moment al een flinke achterstand van 13 seconden. Al hoofd schuddend zat hij in zijn kart.

Het leek erop dat hij het aan het opgeven was. Mika aan de kant aangemoedigd  met aanwijzingen dat het mogelijk is om aan te sluiten. En ja wel na een aantal rondes kon hij aansluiting vinden met de nummer 10 deze haalde hij netjes in. Op naar de volgende groep die dicht bij elkaar zitten omdat ze aan het vechten zijn.

Daar aangekomen probeerde hij meerdere malen de nummer 9 in te halen. Deze inhaalpoging mislukte waardoor de nummer 9 zwaar verdedigend ging rijden. Voordat de finishvlag viel wilde Mika zijn kart voor de streep naast de nummer 9 zetten, maar deze gooide de deur dicht. De finishvlag viel en Mika moet het doen met een P10. Dit betekent dat hij het dag podium in rook ziet opgaan.

Het was een enerverende racedag met ups en downs. Weer veel geleerd zoals het inhalen op een vreemde baan. Super trots op wat Mika neer heeft gezet.  Kart 6 was een verschrikkelijk kart deze viel telkens uit, daar hebben meerdere rijders veel last van gehad (ook degene die niet in die kart reed) en veel mee verloren hebben, jammer dat niet alle kart technisch goed waren.

Met de wedstrijdleiding in gesprek gegaan waarom deze kart niet van de baan is afgehaald (gevaarlijk) het was in iedere race bij elke rijder dat hij afsloeg echt heel erg zonde.

Mika mag gelukkig in het Rookie klassement zijn beker ophalen, waar hij heel erg blij mee is. Op naar de volgende race in Eindhoven.